16

En de Oscar gaat naar…

De top-5 Oscarfavorieten van dit jaar: Lincoln, Life of Pi, Les Misérables, Silver Linings Playbook en Argo

De Oscarnominaties zijn bekend. De film ‘Lincoln’ gaat aan kop met maar liefst 12 nominaties, op de voet gevolgd door ‘Life of Pi’ met elf. ‘Les Misérables’, de film van regisseur Tom Hooper, kon op 8 nominaties rekenen evenals ‘Silver Linings Playbook’. De top vijf wordt afgesloten door Ben Affleck’s ‘Argo’. Hoewel Affleck zelf niet genomineerd is, wist de film zeven nominaties in de wacht te slepen.


Lincoln
Lincoln is een politiek epos over de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog voert hij strijd voor de afschaffing van slavernij. De film is onder meer genomineerd in de categorieën: Best Picture, Best Actor (Daniel Day-Lewis) en Best Director (Steven Spielberg). Op de filmsite IMDb krijgt Lincoln van bezoekers een gemiddelde score van 8,1.

Life of Pi
Life of Pi gaat over de jongen Pi, die nadat het schip van zijn familie en hun dierentuindieren in een storm vergaat, het weet te overleven doordat hij een reddingsbootje te pakken krijgt. Maar hij is niet de enige. Een enorme Bengaalse tijger is ook aan boord. De film is onder meer genomineerd in de categorieën: Best Picture en Best Director (Ang Lee). Op IMDb krijgt Life of Pi van de bezoekers een gemiddelde score van 8,3.

Les Misérables
Het klassieke verhaal van Victor Hugo uit 1862. Jean Valjean komt na 19 jaar vastgezeten te hebben voor het stelen van een stuk brood voorwaardelijk vrij. Hij neemt een nieuwe identiteit aan, en overtreedt daarmee de voorwaarden voor zijn vrijlating. Valjean neemt de zorg op zich voor Cosette, de dochter van fabrieksarbeider Fantine. Les Misérables is onder meer genomineerd in de categorieën: Best Picture, Best Actor (Hugh Jackman) en Supporting Actress (Anne Hathaway). Op IMDb krijgt Les Misérables van de bezoekers een gemiddelde score van 8,2.

Silver Linings Playbook
De acht nominaties voor Silver Linings Playbook kwamen een beetje als een verassing. Het verhaal gaat over een man, Pat Solitano, die uit een inrichting komt en weer bij zijn ouders gaat wonen. Hij probeert het bij te leggen met zijn ex-vrouw, maar ontmoet dan Tiffany. Silver Linings Playbook is onder meer genomineerd in de categorieën: Best Picture, Best Actress (Jennifer Lawrence), Best Actor (Bradley Cooper) en Supporting Actress (Jacki Weaver). Op IMDb krijgt Silver Linings Playbook van de bezoekers een gemiddelde score van 8,3.

Argo
Argo gaat over de in gezamenlijke geheime operatie van de CIA en de Canadese geheime dienst in 1980 om zes voortvluchtige Amerikaanse diplomaten uit het revolutionaire Iran te halen. De film is onder meer genomineerd in de categorieën: Best Picture en Supporting Actor (Alan Arkin). Op IMDb krijgt Argo van de bezoekers een gemiddelde score van 8,1.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)