Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

En de winnaar is... Diederik Samsom

  •  
16-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-DiederikSamsom300.jpg

Samsom wint met 54 procent van de stemmen .... Ronald Plasterk tweede met 33 procent

UPDATE Diederik Samsom is de nieuwe leider van de Partij van de Arbeid. Dat is vrijdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Samsom behaalde 54 procent van de stemmen. Ronald Plasterk werd tweede. Nebahat Albayrak, Martijn van Dam en Lutz Jaboci volgden op afstand.
Partijvoorzitter Hans Spekman herhaalde dat hij verheugd was met het verloop van de verkiezing. Vrijdagochtend zei hij in het Radio 1-Journaal dat de verkiezing laat zien dat de partijdemocratie bij de PvdA leeft.
De PvdA maakt vanmiddag om 1600 in Amsterdam bekend wie de nieuwe leider wordt. Ruim 54 duizend leden konden kiezen tussen de vijf kandidaten. De PvdA-Tweede Kamerfractie zal de voorkeur van de leden overnemen. De nieuwe partijleider wordt ook de voorzitter van de fractie.
Lees bij dit onderwerp ook het opiniestuk van PvdA-lid Robbert Baruch: We hebben een winnaar. En het is de beste ooit!
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.