3

En haar naam was: Jyoti Singh Pandey

Vader van Indiaase slachtoffer van groepsverkrachting geeft naam vrij: Ze kan inspiratie zijn voor andere slachtoffers

De vader van de 23-jarige studente, die op 16 december urenlang door zes mannen is mishandeld en verkracht en daarna overleed aan de verwondingen, heeft haar naam vrijgegeven. Het meisje heette Jyoti Singh Pandey. Haar vader maakte in een interview haar naam bekend in de hoop vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt moed te kunnen geven.


In het interview met The Sunday People vertelt de vader van Jyoti openhartig over haar laatste dagen.

Mijn dochter heeft niets verkeerd gedaan, ze overleed terwijl ze zichzelf probeerde te beschermen. Ik ben trots op haar. Haar naam bekendmaken zal andere vrouwen die eenzelfde soort aanval hebben overleefd moet geven. Ze zullen kracht kunnen putten uit mijn dochter.

Eerder vertelde een vriend van Jyoti, die bij de aanval aanwezig was, dat politie en voorbijgangers bijna een uur niets hebben gedaan om de slachtoffers te helpen. Ze lag bijna een uur lang ontkleed en bloedend op straat.

Mensen staarden naar ons en liepen door. Auto’s, riksja’s en alle anderen die langskwamen reden gewoon door. Niemand hielp. Pas na drie kwartier kwam de politie en die deed er nog lang over om te besluiten wat er moest gebeuren. We riepen steeds naar de politieagenten: geef ons alsjeblieft iets om ons te bedekken, maar zij waren alleen maar bezig met de vraag bij welk politiebureau onze zaak moest worden geregistreerd en waar we heen moesten worden gebracht.” 

Lees hier het interview met de vader van Jyoti.

NOS: Verkrachte Indiase kreeg geen hulp

Geef een reactie

Laatste reacties (3)