Laatste update 23 december 2018, 10:58
57

En weer wordt een geworteld gezin uitgezet, net voor kerst

De Armeense familie Tamrazyan moet definitief het land uit. Hoewel hij dat zou kunnen, heeft VVD-staatssecretaris Mark Harbers laten weten zijn discretionaire bevoegdheid niet te gebruiken. Daarmee is de laatste strohalm voor de familie verdwenen. Sinds oktober is er een doorlopende kerkdienst in de Haagse Bethelkapel. Omdat de politie niet zomaar iemand in een gebedshuis mag arresteren, hebben de ouders, dochter Hayarpi (21), broertje Warduhi (19) en zusje Seyran (15) kerkasiel gevraagd en gekregen in het gebedshuis.

Voordat onderdak werd gevonden in Den Haag, verbleef de familie in de gereformeerde kerk in Katwijk. In oktober verhuisde de Tamrazyans in het geheim naar de Bethelkerk. Woordvoerder Theo Hettema, voorzitter van de Protestantse Kerk Den Haag, zei tegen RTL Nieuws: “Juist vlak voor kerst, het feest van Gods menslievendheid en vrede, voelen we ons gesterkt om deze verantwoordelijkheid voor de familie niet te laten varen.”

De familie woont inmiddels negen jaar in Nederland. Hayarpi, de oudste dochter en tevens woordvoerder van de familie, studeert inmiddels econometrie en is actief binnen de ChristenUnie. Andermaal kan worden gesproken van een geworteld gezin, waar politici eerder beloofden dit soort schrijnende situaties nu eens voor altijd te regelen.

Hieronder een impressie van hoe het er in Den Haag aan toe gaat:

Geef een reactie

Laatste reacties (57)