38

Energiereus ExxonMobil financiert hetze tegen klimaatwetenschap

Olieconcern schenkt honderdduizenden dollars aan actieve spelers in de lobby tegen klimaatwetenschappers, zeggen mileudeskundigen in The Independent

Achter de huidige controverse rond de klimaatverandering schuilt een geregisseerde campagne. Dat zeggen diverse milieudeskundigen zondag in de Britse krant The Independent. De campagne moet twijfel zaaien over de opwarming van de aarde. Een van de drijvende krachten achter de campagne zou de Amerikaanse energiereus ExxonMobil zijn.

ExxonMobil publiceerde een lijst van organisaties die geld ontvangen van het bedrijf. Uit deze lijst blijkt dat het olieconcern honderdduizenden dollars doneert aan organisaties als het Amerikaanse Atlas Economic Research Foundation en het Britse International Policy Network. Beide zijn actieve spelers in de lobby tegen klimaatwetenschappers. Dit schrijft The Independant zondag. Atlas sponsort weer meer dan dertig internationale denktanks die als klimaatsceptisch te boek staan. Ook was het co-sponsor van een bijeenkomst met de titel: Global Warming: Was It Ever Really a Crisis? De bijeenkomst was georganiseerd door het Heartland Institute dat ook op de fondsenlijst van Exxon staat.

Lees hier meer

Foto: Flickr CC Mister Bisson

Geef een reactie

Laatste reacties (38)