25

Eng en lekker tegelijk

Voor wie dit weekend lekker gaat kokkerellen: dit is dus een orgastisch sterrendiner… video beroemd sterrenrestaurant blaast je van je stoel…

Wat doe je als je driesterren restaurant hebt en reclame wil maken voor je nieuwe locatie? Je kunt iemand een positieve recensie laten schrijven of mooie posters laten ophangen in de stad, maar Topkok David Muñoz van het Spaanse restaurant DiverXO dat onlangs naar een nieuwe plek verhuisde, besloot een korte film te maken. En wat voor een!

DiverXO [short film // English version] from m.Ortiz on Vimeo.

In The New York Times omschreef de beroemde kok zijn gerechten een keer als ‘bruut’, ‘een schot door je hoofd’ en ‘porno’ en na het zien van deze film begrijp je waarom. Een etentje in het drie sterrenrestaurant is meer dan eten alleen, het is een trip door zijn hoofd. En dat is precies wat deze korte film is.

In de film zie je in eerste instantie hoe de koks van DiverXO eten bereiden alsof ze een schilderij maken, maar dan verandert het decor. Aan een donkere tafel zitten zes mysterieuze gasten. Ze zijn met elkaar uit eten en de duistere voice over geeft je het onheilspellende gevoel dat er iets niet goed gaat komen. Bij ieder nieuw gerecht dat de gasten krijgen, verandert hun eetgedrag, tot het diner uiteindelijk uitloopt op een ja… wat zullen we zeggen, een psychedelisch en orgastisch hoogtepunt.
Ze zeggen van bijzonder eten wel eens dat het smaakt alsof er een engeltje op je tong piest. Die uitspraak heeft na het zien van deze korte film totaal geen waarde meer. Reserveren op eigen risico.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)