Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Engeland stuurt gemartelde lesbienne terug naar Oeganda

  •  
31-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
strijkijzer.jpg
Vrouw werd gebrandmerkt met strijkijzer na artikel in homohatende krant
De conservatieve Britse regering wil een gevluchte Oegandese lesbienne uitzetten en terugsturen naar het land waaruit ze ontsnapte.
De 22-jarige Betty Tibikawa werd door drie mannen mishandeld nadat haar naam opdook in een artikel van de beruchte schandaalblad  Red Pepper. Dit blad voert een naming & shaming campagne tegen homo’s. Tibikawa werd een leegstaand pand ingesleurd en aan de binnenzijde van haar dijen gebrandmerkt met een heet strijkijzer.
Homoseksualiteit is strafbaar in Oeganda en in het parlement woedt al langer een strijd om overtreders van het verbod de doodstraf op te leggen.
De Britse versie van de IND doet het verhaal van Tibikawa af als onvoldoende reden om asiel te geven. Medici hebben weliswaar aangetoond dat de littekens zijn veroorzaakt met een strijkijzer maar volgens de UK Border Agency kan Tibikawa niet aantonen dat ze in Oeganda slecht werd behandeld.
Vorige week nog beloofde de liberale vice-premier Nick Clegg dat de conservatieve regering waar hij deel van uit maakt zou stoppen met het uitzetten van homo’s naar Oeganda.
cc-foto: eleda1

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.