Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EO wil live Anne Frank spektakel op 4 mei

  •  
25-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anne_300_02.jpg
Update: Netcoördinator en Comité 4 en 5 mei zien niets in het plan ... Nationale herdenkinsgtocht door Amsterdam met acteurs die verhaal uitbeelden, a la The Passion
Wat met het lijden van Jezus kan, moet ook kunnen met Anne Frank en andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, denken ze bij de EO. Daarom werkt de omroep aan een tv-programma dat doet denken aan The Passion, met de holocaust in plaats van de kruisiging.
AT5 kreeg bij de EO de bevestiging dat er inderdaad serieus gewerkt wordt aan een via Geenstijl gelekt plan.
Tijdens de uitzending op Nederland 1 wil de omroep schakelen tussen deze ‘live speelfilm’ en de fakkeltocht naar het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht. Iedereen mag meelopen om vervolgingsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken (…) Als het aan de omroep ligt, wordt de herdenkingstocht een jaarlijkse traditie in wisselende steden. 
Het live uit te zenden spektakel moet direct na de Nationale Dodenherdeking op de Dam aanvangen.
Update: Het Comité 4 en 5 mei ziet niets in het plan van de EO om op straat een live Anne Frank-tocht uit te voeren. Ook de netcoördinator heeft laten weten niets voor zo’n tocht te voelen. Daarmee lijkt het plan van de EO niet te door te gaan.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.