Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EP wil onafhankelijk onderzoek naar massale bijensterfte

  •  
25-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
BumbleBee_300.jpg
Vermoed wordt dat de insecten sterven door landbouwgif, parasieten, ziekten en het verdwijnen van plantensoorten
Het Europees Parlement dringt aan op een onafhankelijk onderzoek naar de bijensterfte. Wereldwijd is de massale bijensterfte een probleem. Zonder de insecten kunnen planten en bloemen zich niet voortplanten.
Het lijkt er op dat de bijen uitsterven vanwege het gebruik van landbouwgif, parasieten, ziekten en het verdwijnen van andere plantensoorten. Het is een zorgwekkende ontwikkeling die de voedselvoorziening schaadt. Een belangrijk deel van de gewassen die de mens eet worden namelijk door bijen bestoven. 
Kartika Liotard, EU parlementslid van Verenigd Links zegt in de Volkskrant blij te zijn met het voorstel. “Het parlement heeft nu vastgesteld dat ook de bijenteelt een strategische rol vervult voor onze toekomst.” Loitard komt al langer op voor de bijen. Ze is tegen het gebruik van chemische landbouwchemicaliën waarmee gewassen tegen bescherming worden ingespoten. Bijen kunnen er niet tegen en gaan er aan dood. De invloed van bestrijdingsmiddelen gaat van het onderzoek. onderdeel uitmaken.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.