Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EPD definitief van de baan

  •  
08-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
EPD_300.jpg
Huisartsen en apotheken tonen te weinig animo om het Elektronisch Patiëntendossier in de lucht te houden
Het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) is definitief van de baan. Huisartsen, apotheken en huisartsenposten zien te weinig in de gegevensuitwisseling van patiënten. Dat blijkt uit het aantal geringe aanmeldingen voor het systeem bij Nictiz, het bedrijf dat het systeem ontwikkelde en in de lucht hield.
Stichting Nictiz maakte vandaag bekend dat het per 1 januari 2012 stopt met het systeem in de lucht te houden. Nictiz is het overkoepelend orgaan dat de organisatie van het EPD regelde. Als gevolg van dit besluit verliest waarschijnlijk meer dan de helft van de honderd werknemers van Nictiz op hun baan.
De Senaat stemde afgelopen voorjaar al tegen een wetsvoorstel dat het EPD zou regelen. Organisaties van huisartsen en apothekers wilden het systeem nog in de lucht houden. Dan kon doordat ziekekostenverzekeraars hen tegemoet zouden komen in de kosten voor de aansluiting. Nu de animo voor het EPD terugneemt ziet Nictiz er niets meer in om het systeem nog langer in de lucht te houden.
cc-foto: The National Guard Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.