5

Epke-commentator Hans van Zetten doet eindceremonie OS

NOS beloont turncommentator voor zijn kleurrijke verslag van de gouden oefening van Epke Zonderland

Hans van Zetten gooide met zijn commentaar bij het turnen bijna even hoge ogen als Olympisch kampioen Epke Zonderland. Omdat hij ‘kleur heeft gegeven aan de Spelen’ mag Van Zetten nu ook de afsluitende ceremonie becommentariëren. De NOS-hoofdredactie vroeg hem om dat te doen, samen met presentator Dione de Graaff. Dat schrijft de 64-jarige Van Zetten zelf op de website van nieuwsblad De Kaap.

Van Zetten schrijft op De Kaap dat hij de winnende oefening van Zonderland “zijn hele leven met zich mee zal dragen”. Het commentaar noemt hij “het absolute hoogtepunt voor mij als NOS turncommentator”:

In de nacht voor de wedstrijd ben ik zeker drie keer wakker geworden met de rekstokoefening van Epke in gedachten. Vooral als je weet hoe veel risico hij neemt in zijn optreden. Dat is niet alleen de combinatie van drie bizarre vluchtelementen, maar ook de combinatie in het tweede deel met zijn vierde vluchtelement. En wat als zijn landing niet onberispelijk is? Kortom, soms brak het koude zweet me uit.

Na de wedstrijd ben ik overweldigd door tientallen sms’jes, ook van kennissen uit Leersum, en wel vijftig bedank-emails uit het gehele land. De Olympische prestatie van Epke is in ons land massaal gevolgd en beleefd. Er kwamen direct na de wedstrijd verslaggevers van ANP, Telegraaf en Leeuwarder Courant langs die mijn beleving wilde aanhoren. Een NOS verzoek voor een interview voor TV heb ik afgewezen. Ik ben de turnstem en Epke de Olympisch kampioen. Epke hoort in beeld te komen, niet ik. En dat moet vooral zo blijven.

De Kaap: Hans van Zetten in Londen: Olympisch goud voor Epke!

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)