155

Er valt nog heel wat te wensen

De Joop-redactie wenst iedereen een gelukkig en gezond 2012

Wie de jaaroverzichten bekijkt, bijvoorbeeld die van NOS, wordt niet bepaald gelukkig. Moedernatuur liet de wereld in 2011 allereerst weten dat we het dit jaar anders moesten aanpakken: met overstromingen in Australië, met dichterbij in Nederland hevige sneeuwval en een alsmaar slinkende voorraad strooizout.

happy new year
De maanden die volgden stonden voornamelijk in het teken van de Arabische lente. In Jemen, Egypte, Syrië en Libië gingen mensen massaal de straten op. Gevolgd door de Occupy-beweging die resulteerde in tentenkampen in veel grote steden over heel de wereld. In Japan kregen ze te maken met een grote kernramp. Amerikanen doodden Bin Laden. Dominique Strauss-Kahn werd aangeklaagd voor seksueel misbruik, en weer vrijgelaten. Het regime van Egyptische oud-dictator Mubarak capituleert. Apple-man Steve Jobs overlijdt. Mauro moet weg uit Nederland, maar mag met een studie-visum tijdelijk toch blijven. Orka Morgan moet wel weg. De economische crisis neemt bizarre vormen aan en het Nederlandse kabinet bezuinigt daarom op het PGB, de kinderopvang, de kunsten, het hoger onderwijs, de zorgtoeslag, op ontwikkelingshulp, op milieu en nog wat.

Er valt dus veel te wensen voor 2012. Een aantal politici neemt hier, via het sociale medium Twitter, vast een voorschot op:

Emile Roemer:

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling toe en vooral een gezond en hoopvol 2012

Alexander Pechtold, naar aanleiding van zijn optreden in het NTR-programma ‘Vijf jaar later’:

Dank voor alle reacties nav “Vijf jaar later”… en nu op naar de volgende!

Mark Rutte:

aan alle volgers: ‘Heel fijne feestdagen toegewenst en tot in het nieuwe jaar’.

Maxime Verhagen (CDA, minister van Economische Zaken):

Iedereen een zalig #Kerstmis en een gelukkig, gezond en – als de minister voor de economie – een voorspoedig Nieuwjaar.

De normaal zo tweetgrage PVV-leider Geert Wilders heeft nog geen wens de digitale wereld ingestuurd. Hetzelfde geldt voor de overige partijleiders. Maar wat niet is, kan nog komen. 

Wat wens jij voor jezelf in 2012? En voor Nederland en voor je mede-Joop lezers?

cc-foto: Ilja Klutman

Geef een reactie

Laatste reacties (155)