Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Er wordt weer gevaccineerd met AstraZeneca, maar men wil niet meer

  •  
24-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Distribution of COVID-19 vaccines in Melbourne

© epa09089228 A healthcare worker handles a AstraZeneca COVID-19 vaccination inside of a vaccination centre at the Royal Exhibition Building in Melbourne, Australia, 22 March 2021. More than si

Woensdag gaat na een onderbreking van twee weken de vaccinatiecampagne met AstraZeneca weer van start. Maar: veel mensen die de afgelopen weken hun vaccinatie misliepen, hebben geen nieuwe afspraak gemaakt omdat ze twijfelen aan het vaccin. ‘Echt heel zorgelijk,’ zegt directeur Annette de Boer van GGD Haaglanden daarover tegen Omroep West.
Inmiddels heeft de Europese Gezondheidsraad na onderzoek vastgesteld dat het Brits-Zweedse vaccin veilig is. Nadat bij enkele gevaccineerden in onder andere Oostenrijk en Denemarken trombose was opgetreden na inenting met Oxford/AstraZeneca, werden de vaccinaties gestaakt, ook in Nederland. De angst voor bijwerkingen bleek ongegrond, maar die is daarmee verre van verdwenen.
‘We hebben ongeveer duizend afspraken af moeten zeggen’, zegt De Boer tegen Omroep West. ‘Deze mensen kunnen een nieuwe afspraak maken, maar we merken dat het niet stormloopt. De komende dagen zijn er nog voldoende plekken vrij om je te laten vaccineren. Dat is echt zorgelijk.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.