Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Er wordt weer volop gepingeld in winkels

  •  
13-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pingelen300.jpg
Consumenten dingen af omdat ze denken dat ze te veel betalen, maar ook omdat ze minder te besteden hebben
Nederlanders dingen vaker af dan een paar jaar geleden. Dat meldt de NOS op basis van een onderzoek van I&O Research. Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse consumenten zegt bij een aankoop in een winkel wel eens te pingelen.
31 procent van de mensen die afdingen zegt dat nu vaker te doen dan drie jaar geleden. Mensen pingelen vooral omdat ze het gevoel hebben dat ze te veel betalen of omdat ze merken dat het lukt, schrijft de NOS, maar ook omdat ze minder te besteden hebben. Slechts 5 procent zegt nu minder vaak te onderhandelen dan 3 jaar geleden. Vooral bij grotere aankopen, zoals elektronica en meubels, proberen mensen wat van de prijs af te krijgen. De Consumentenbond juicht het toe dat consumenten vaker afdingen. “Dat betekent dat ze mondiger zijn en op de hoogte van hun rechten en mogelijkheden die ze als consument hebben”, zegt een woordvoerder.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.