Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erasmus Universiteit blundert met nakijkfout studente

  •  
12-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
468 keer bekeken
  •  
ersasmu
De Erasmus Universiteit Rotterdam moet een oud-studente een schadevergoeding betale n omdat ze door een nakijkfout een jaar studievertraging opliep. Dat heeft Rotterdamse kantonrechter maandag bekendgemaakt.
De studente had zich tijdens haar afstuderen al ingeschreven voor een masteropleiding aan de Vrije Universiteit en was ook al aangenomen, maar ze had nog één vak waar ze een herkansing voor moest doen. Voor dat vak haalde ze een 5,2 waardoor ze niet kon afstuderen en een jaar moest wachten voordat ze aan haar masteropleiding kon beginnen.
Na de uitslag van haar examen vroeg de studente om inzage en nog een snelle herkansing. Toen ze haar examen onder ogen kreeg, ontdekte ze dat er een nakijkfout was gemaakt. Was die fout niet gemaakt, dan had ze een voldoende gehad, een 5,5, en had ze wel meteen aan haar vervolgopleiding kunnen beginnen.
In het jaar dat ze moest wachten op de start van haar vervolgopleiding, werkte ze in een schoenenwinkel en spande ze ondertussen een rechtszaak aan tegen de Erasmus Universiteit waarin ze een schadevergoeding van 23.000 euro eiste. De universiteit voelde daar niet voor en weigerde. En alsof dat niet genoeg was, voerde de universiteit ook nog eens een absurde verdediging op: de vrouw zou ‘een middelmatige studente zijn die na afstuderen weinig kans op een baan zou hebben’.
Een schadevergoeding van 23.000 euro kreeg de studente niet. Maar de kantonrechter concludeerde wel dat je van een opleiding moet kunnen verwachten dat ze examens goed nakijken. De universiteit moet de oud-studente negenduizend euro vergoeden voor de geleden schade en moet haar proceskosten betalen.
Lees de uitspraak van de kantonrechter hier.
Beeld: Wikimedia

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.