Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erasmus verbreekt banden met Rotterdams corps na ontgroenings-onthulling Rambam

  •  
05-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
soldaatvo
De Erasmus Universiteit heeft vrijdag besloten de subsidie en bestuursbeurzen van het Rotterdamse corps RSC/RVSV per direct stop te zetten. De vereniging is voorlopig ook niet welkom bij academische plechtigheden en bij de Eurekaweek. Aanleiding daarvoor zijn misstanden tijdens de ontgroening, die gefilmd werden door het BNNVARA-programma Rambam , dat het afgelopen jaar met een verborgen camera verschillende ontgroeningen in Nederland wist te filmen.
Het besluit werd genomen nadat de rector magnificus van de Erasmus Universiteit, Huib Pols, vrijdagochtend de beelden van Rambam die gemaakt werden door undercoverstudenten onder ogen kreeg. Rambam beschrijft een ‘ cultuur van fysiek geweld ’ bij RSC/RVSV. Zo moest een eerstejaars met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd, nadat ‘een klap in zijn gezicht’ kreeg, ‘met z’n achterhoofd op een paaltje viel’ en ‘enige tijd buiten westen’ raakte. Eén van de undercoverstudenten was getuige van een vernederend ontgroeningsritueel waarbij eerstejaars in de rij voor de douche naakt elkaars anus moesten controleren op teken.
De reportage van Rambam wordt 11 januari uitgezonden bij de NPO.
Afbeelding: screenshot Soldaat van Oranje
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.