Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan breidt macht uit, herkozen tot leider AK-partij

  •  
21-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
TURKEY-POLITICS-GOVERNMENT-AKP

© 2017-05-21 13:06:07 Turkish President Tayyip Erdogan waves to supporters during an extraordinary congress of the ruling AK Party (AKP) in Ankara on May 21, 2017. Turkey's ruling party was on

De president van Turkije behoorde voorheen boven alle politieke partijen te staan. Bij zijn toetreden als president, zegde Erdogan dan ook zijn lidmaatschap van de AK-partij op, maar dankzij het Turkse referendum waarmee hij zichzelf feitelijk de macht geeft om meer macht toe te eigenen, heeft hij kunnen besluiten dat een partijloze president niet meer nodig is. Bij het partijcongres in Ankara werd de president, die mede-oprichter is van de partij, 96 procent van de stemmen, waarmee hij weer gekozen is tot leider van de AK-partij. Erdogan was overigens de enige kandidaat voor de functie.
Erdogan neemt het stokje over van premier Yildrim. Bij zijn toespraak zei hij dat hij na een scheiding van 998 dagen weer terug is en zich op te maken voor een ‘wedergeboorte’ van de AK-partij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.