Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud Vestia-topman opgepakt op verdenking van fraude met Vestia-geld

  •  
04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
14336060875_08865661c1_z (1)
Erik Staal, oud-topman van woningcorporatie Vestia in Rotterdam, is maandag door de politie opgepakt in Bonaire op verdenking van verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte. De omvangrijke fraude zou zo’n 1,2 miljoen euro behelsen. Staal verwierf nationale bekendheid toen hij moest opstappen omdat Vestia door dubieuze investeringen en risicovol beleggingsgedrag in moeilijk vaarwater terecht was gekomen.
Naast zijn functie als topman bij Vestia – waar hij jarenlang de best betaalde topman van een woningcorporatie in Nederland was – had Staal ook nog tijd voor een bijbaantje: hij was bestuurder van een stichting in Zuid-Afrika, die daar zou moeten doen wat Vestia in Nederland deed: het bevorderen van sociale huisvesting. Het OM verdenkt Staal er nu van dat hij zo’n 1,2 miljoen euro heeft onttrokken uit de stichting, die door Vestia werd gefinancierd, en dat geld heeft gebruikt voor privé-uitgaven. Ook de 64-jarige zus van zijn ex-echtgenote wordt in deze zaak verdacht: zij wordt verdacht van medeplegen van witwassen.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

leven, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.