Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'EU haalt economische doelen voor 2010 niet'

  •  
01-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eu-straatsburg-300px.jpg
Meer betaalde banen, maar minder investeringen in onderwijs en onderzoek, aldus CPB en SCP
Het streven om van Europa in 2010 de meest concurrerende en productieve economie ter wereld te maken is grotendeels mislukt. Dat staat in een rapport van het Centraal Planbureau (CPB) en Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).
Het aantal betaalde banen is wel iets gestegen, maar de beoogde hogere onderwijs- en onderzoeksuitgaven zijn niet gehaald, aldus het rapport (pdf). Wat betreft de doelen voor milieu en integratie doet de EU het nu gemiddeld slechter dan toen tien jaar geleden de Lissabondoelstellingen voor 2010 werden opgesteld.
Ook slecht nieuws over de werkloosheid in de eurozone. Die is in april gestegen tot 10,1% van de beroepsbevolking. Een maand eerder bedroeg de werkloosheid 10,0%, aldus Eurostat (pdf). Alleen Duitsland zag het aantal werklozen afgelopen jaar afnemen.
Desondanks blijken de Nederlanders een tevreden volk, zo vat de Volkskrant  het rapport samen. Na Denemarken zijn de mensen hier het meest tevreden met het eigen leven.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.