Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EU verscherpt sancties Syrië en Iran

  •  
23-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Assad_300.jpg
President Assad mag de Europese Unie niet meer in en zijn tegoeden worden bevroren
De EU ministers van Buitenlandse Zaken hebben maandagochtend besloten Syrië sancties op te leggen vanwege het aanhoudende geweld van het Syrische bewind tegen betogers. President Bashar Al-Assad en andere overheidsfunctionarissen krijgen een reisbeperking opgelegd en ook worden Syrische tegoeden bevroren.
De EU minister bespreken later vandaag nog precies welke beperkingen Syrië precies krijgt opgelegd. Minister Uri Rosenthal zei voorafgaand aan de bijeenkomst in Brussel al voor strafmaatregelen te zijn tegen het Syrische bewind. Een beperkt aantal leden van het Syrische regime kreeg van de EU al eerder sancties opgelegd.
Iran krijgt ook te maken met verscherpte sancties omdat ze niet duidelijkheid schept over mogelijke nucleaire wapens. Iran zou bezig zijn met de ontwikkeling van nucleaire wapens vanwege een energieprogramma. De EU wil harde bewijzen zien, maar Teheren wil daar niet aan meewerken.   NRC: EU verscherpt sancties voor Syrië en Iran

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.