148

Euro-PVV’er weg wegens aanrijding onder invloed

Update: Van der Stoep had vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op

PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep stapt op. Directe aanleiding is dat hij onder invloed van alcohol een auto-ongeluk heeft veroorzaakt. Bij die aanrijding is niemand gewond geraakt.

In een verklaring stelt Van der Stoep:

Mijn besluit om dit te doen komt voort uit het feit dat ik vandaag een aanrijding heb veroorzaakt op het moment dat ik onder invloed van alcohol verkeerde. Bij deze aanrijding was gelukkig de materiele schade beperkt en zijn geen mensen gewond geraakt. Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.

Van der Stoep kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij betrokken was bij een liefdesschandaal. Hij ontsloeg een medewerker die een seksuele relatie aanging met zijn ex-verloofde. 

Update 09:14:

In de verklaring stelt de PVV’er dat hij de aanrijding op woensdag veroorzaakte. Op Twitter werd echter al eerder melding gemaakt van het in alcohol gedrenkte ongeluk. Dat zou zaterdag al gebeurd zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of het hier gaat om een tweede aanrijding of dat de PVV om andere redenen de ware toedracht probeert te verhullen.

Update 22.00

Van der Stoep had ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op en heeft om die reden ook zijn rijbewijs moeten inleveren. Op het politiebureau bleek dat de PVV’er een alcoholwaarde had van 0,5 promile had. Volgens een politiebericht reed hij op een stilstaande auto die daarop weer op een voertuig daarvoor knalde, meldt het AD.

Geef een reactie

Laatste reacties (148)