Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eurolanden wijzen Grieks verzoek af

  •  
30-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eurolanden_300.jpeg
De eurolanden hebben het verzoek van Griekenland voor een derde steunpakket en een herstructurering van de schulden afgewezen
Het Algemeen Dagblad meldt dinsdag dat een telefonische vergadering van alle ministers van Financiën van de eurolanden inmiddels is afgerond. Woensdagochtend is er opnieuw een telefonische vergadering
Ook een verlenging van het nog tot middernacht lopende programma is niet meer mogelijk, lieten meerdere ministers na afloop van het gesprek via Twitter weten.
Inmiddels heeft Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem laten weten dat de besprekingen woensdag doorgaan:
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Griekenland inmiddels ook aangepast. De overheid is niet gerust op de demonstraties in Athene. De demonstraties kunnen tot geweld leiden, meldt de NOS. In het aangepaste reisadvies staat:
Schermafbeelding_2015-06-30_om_21.47.53
“In Athene vinden in de aanloop naar het referendum over het financiële reddingsplan regelmatig demonstraties plaats. Die kunnen tot geweld leiden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.