44

Europa gaat populistische fabeltjes bestrijden

In aanloop naar Europese verkiezingen wil europarlement 'feiten en cijfers toevoegen' aan online discussies

Het Europees Parlement gaat actief meedoen aan online discussies over de Europese Unie. Het EP trekt 2,3 miljoen euro uit om voor een persmonitor en een redactie om desinformatie over de EU te pareren met feiten. In de aanloop maar de Europese verkiezingen in 2014 is dit een speerpunt voor het EP. De Britse krant The Daily Telegraph heeft de plannen ingezien.

Sleutel tot de nieuwe mediastrategie wordt volgende The Daily Telegraph het gebruik van tools om op social media en weblog te kunnen zien waar en wanneer er politieke discussies gaande zijn. Extra aandacht zal uitgaan naar landen waar het eurosceptische geluid de laatste tijd luider klinkt.

The Daily Telegraph citeert uit de documentatie over het project:

Communicatiemedewerker van het Europees Parlement moeten de mogelijkheden hebben om het publieke debat te volgen op het moment dat het plaatsvindt, ze moeten trending topics begrijpen en in staat zijn om snel, doelgericht en op een relevante manier te reageren, om aan het gesprek te kunnen deelnemen en daar invloed op te hebben door bijvoorbeeld feiten en cijfers aan te dragen die mythes kunnen weerleggen.

The Daily Telegraph: EU to set up euro-election ‘troll patrol’ to tackle eurosceptic surge

Foto-cc: European Parliament

Geef een reactie

Laatste reacties (44)