Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Europa is meer dan een markt'

  •  
05-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-hollande_ep_300.JPG
Franse president Hollande pleit in het Europees Parlement voor een eigen budget, regering en een wisselkoersbeleid voor de eurozone
In een rede voor het Europees Parlement in Straasburg heeft de Franse president Hollande gezegd dat de eurozone versterkt moet worden met een eigen budget, regering en een wisselkoersbeleid.
Dat meldt de Volkskrant. Hollande zei:
Europa is meer dan alleen een markt en een verdrag. Europa is meer dan een verzameling naties met individuele belangen. En we kunnen niet alles wat we hebben opgebouwd steeds bevragen. Maar het is legitiem dat we praten over een nieuwe architectuur voor Europa.
Hollande had het ook over de meerjarenbegroting, waarover eind deze week onderhandelingen plaats zullen vinden. Hij waarschuwde ervoor dat teveel bezuinigingen de Europese economie zullen verzwakken.
Diverse europarlementariërs twitterden mee en haalden verschillende dingen uit de speech van de Franse president. Achtereenvolgens PvdA-er Thijs Berman, D66-er Gerben Jan Gerbrandy en GroenLinkser Bas Eickhout:
tweet_thijs
tweet_gerbrandy
tweet_bas_eickhout
Joop-opiniemaker Robbert Baruch keek ondertussen ook even de zaal in:
tweet_robbert_baruch

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.