39

Europa staakt

Miljoenen werknemers de straat op tegen bezuinigingen

In een aantal Europese landen wordt vandaag gedemonstreerd tegen de bezuinigingen. Miljoenen werknemers in onder meer België, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië gaan de straat op om te demonstreren tegen de strenge maatregelen die worden genomen om de landen weer uit de crisis te halen.


Woensdag is uitgeroepen tot Europese Dag van Actie en Solidariteit.

In Spanje is de staking onrustig begonnen, meldt NOS. Daar arresteerde de politie woensdagochtend op verschillende plekken 32 betogers. In Spanje wordt gestaakt in autofabrieken, het openbaar vervoer en luchthavens.

In België hebben medewerkers van de spoorwegen dinsdagavond al om 22.00 het werk neergelegd. De staking duurt 24 uur en treft vooral Wallonië. Een volle Thalys uit Amsterdam is door de stakingen gestrand op het station Brussel-Noord.

Ook in Portugal hebben medewerkers van het openbaar vervoer het werk neergelegd.

In Griekenland en Italië worden korte stakingen verwacht. De vakbonden menen dat de werkonderbrekingen daar enkele uren zullen duren.

NOS: Stakingen tegen bezuinigingen EU
De Volkskrant: Massale acties tegen bezuinigingen op Europese stakingsdag

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)