47

Europa telt 800.000 ‘moderne’ slaven

Ruim 220.000 moderne slaven worden seksueel uitgebuit ... Mensenhandel levert georganiseerde misdaad jaarlijks 25 miljard euro op

In de Europese Unie leven zo’n 880.000 mensen als slaven. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel op basis van cijfers van het Europese Parlement. Meer dan een kwart van de slaven wordt ook nog eens seksueel uitgebuit.

Kinderhandel in Nederland , Het verhaal van Gaelle from Marieke Slinkert on Vimeo.

Het rapport is opgesteld door de CRIM-commissie van het Europese Parlement. Die commissie doet onderzoek naar georganiseerde misdaad, witwaspraktijken en corruptie in Europa. De commissie concludeert dat mensenhandel in Europa jaarlijks ongeveer 25 miljard euro in het laatje breng van de georganiseerde misdaad.

In totaal zijn in Europa zo’n 3600 internationale criminele organisaties actief volgens het rapport. Naast mensenhandel doen de organisaties ook aan handel in organen, handel in wilde dieren en cybercriminaliteit.

Om de gigantische problemen onder controle te krijgen, heeft de commissie een aantal specifieke eisen opgesteld. Zo moeten Europese belastingparadijzen verdwijnen, moet er Europese juridische overeenstemming komen dat klokkenluiders niet vervolgd mogen worden als misdadigers en mogen criminelen die veroordeeld zijn voor het witwassen van geld of corruptie vijf jaar geen contracten sluiten in publieke functies.

Der Spiegel: EU-Bericht: In Europa leben 880.000 Sklavenarbeiter

Geef een reactie

Laatste reacties (47)