Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europa telt 800.000 'moderne' slaven

  •  
13-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
mensenhandel300.jpg
Ruim 220.000 moderne slaven worden seksueel uitgebuit ... Mensenhandel levert georganiseerde misdaad jaarlijks 25 miljard euro op
In de Europese Unie leven zo’n 880.000 mensen als slaven. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel op basis van cijfers van het Europese Parlement. Meer dan een kwart van de slaven wordt ook nog eens seksueel uitgebuit.
Het rapport is opgesteld door de CRIM-commissie van het Europese Parlement. Die commissie doet onderzoek naar georganiseerde misdaad, witwaspraktijken en corruptie in Europa. De commissie concludeert dat mensenhandel in Europa jaarlijks ongeveer 25 miljard euro in het laatje breng van de georganiseerde misdaad.
In totaal zijn in Europa zo’n 3600 internationale criminele organisaties actief volgens het rapport. Naast mensenhandel doen de organisaties ook aan handel in organen, handel in wilde dieren en cybercriminaliteit.
Om de gigantische problemen onder controle te krijgen, heeft de commissie een aantal specifieke eisen opgesteld. Zo moeten Europese belastingparadijzen verdwijnen, moet er Europese juridische overeenstemming komen dat klokkenluiders niet vervolgd mogen worden als misdadigers en mogen criminelen die veroordeeld zijn voor het witwassen van geld of corruptie vijf jaar geen contracten sluiten in publieke functies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.