Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Europa vist zeeën leeg'

  •  
09-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
Flickr_Visnetten_anjok_300.jpg
Europeanen eten steeds meer vis, terwijl er steeds minder te vissen valt... Punt bereikt waarop Europa andere zeeën leeg gaat vissen... Komende hervormingsronde visserijbeleid kans om het tij te keren
Europa heeft vandaag officieel zijn eigen zeeën leeggevist. Europeanen gaan steeds meer vis eten, terwijl de visstand in hun eigen zeeën alsmaar lager wordt. De Europese visserij is hiermee onhoudbaar geworden, zo blijkt uit een rapport van de New Economics Foundation (NEF). Europa gaat nu steeds meer uit andere zeeën vissen. Dat meldt de Britse krant The Guardian vrijdag.
Voor het rapport ‘Fish dependence: The increasing reliance of the EU on fish from elsewhere’  heeft de New Economics Foundation (NEF) het hele jaar de visstanden bijgehouden. De Europese organisatie heeft vandaag, vrijdag 9 juli, gemarkeerd als dag waarop de Europese visserij van de rest van de wereld begint te leven, aldus The Guardian.
Aniol Esteban, hoofd Milieu en Economie van de NEF:
De Europese wateren behoren tot de grootste en rijkste van de wereld, maar op het moment gaan we er niet goed mee om. De komende hervorming van het visserijbeleid biedt een unieke kans om te verzekeren dat deze ecosystemen voor toekomstige generaties worden behouden.
De organisatie roept op de viscapaciteit te verkleinen en strengere regels in te voeren om de visstand te behouden. Ook moet een wijdverbreide campagne verantwoorde consumptie van vis stimuleren. De overheden moeten meer investeren in de handhaving van visquota en duurzame oplossingen.
Lees hier meer
Foto: Anjok (Flickr CC)

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.