Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europarlement stemt voor verbod fout hout

  •  
04-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
dewinter.JPG
Import en gebruik van illegaal gekapt hout wordt verboden
Het Europees Parlement heeft zich vandaag bijna unaniem uitgesproken voor een verbod op de import en het gebruik van illegaal gekapt hout. Het verbod maakt strafrechtelijke vervolging mogelijk zonder dat dit extra administratieve lasten met zich meebrengt het midden- en kleinbedrijf (MKB).
Gerben-Jan Gerbrandy (D66), de woordvoerder van de liberale fractie (ALDE) in het Europese parlement op de website van D66 :
In de strijd tegen de illegale houtkap is het van groot belang dat de Europese Unie de grenzen sluit voor fout hout. De Raad van Ministers had een zeer zwak voorstel aangenomen, terwijl het Europees Parlement duidelijk voor een stevig verbod kiest. Ontbossing is een van de grootste veroorzakers voor van het verlies van biodiversiteit en dat wordt mede met deze wetgeving bestreden.”
De Raad van Ministers en het Europees Parlement moeten nu onderhandelen over een eindtekst, vanwege de grote meerderheid staat het Europees Parlement sterk. Gerbrandy heeft er vertrouwen in dat het verbod gehandhaafd kan worden

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.