Laatste update 13:41
15

Europarlementariër al 3 jaar afwezig

De Ierse Europarlementariër Brian Crowley is door ziekte al drie jaar niet aanwezig in het Europees Parlement. Crowley werd in 2014 gekozen als Europarlementariër en is sindsdien niet komen opdagen in Brussel. Hij heeft sinds mei 2014 nog niet een keer gestemd. Zijn vervanger Kieran Hartley heeft daarover een klacht ingediend.

Al jaren kampt Crowley, de langst zittende Europarlementariër van Ierland, met gezondheidsproblemen. Deze zijn het gevolg van een ongeluk dat hij had in zijn jeugd. Daarbij raakte hij verlamd vanaf zijn middel en sindsdien zit hij in een rolstoel.

Het kantoor van Crowley laat weten dat de parlementariër niet in staat is om naar Brussel en Straatsburg af te reizen. “Brian ligt in het Cork Regional Hospital en is herstellende van een serie been- en heupoperaties. Wanneer hij wordt ontslagen uit het ziekenhuis zal hij zelf op de kwestie reageren. Voor nu werkt hij vanuit het ziekenhuis”, aldus een woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wanneer Crowley het ziekenhuis mag verlaten.

Partijleden van Fianna Fáil, de partij waartoe Crowley tot 2014 behoorde, verdedigen hem. Ze noemen de klachten van vervanger Hartley ‘ongevoelig en ongepast’. “Voor mij is het volledige herstel van Brian het allerbelangrijkste” aldus een partijlid.

Ook voor zijn herverkiezing in 2014 had hij last van ernstige gezondheidsproblemen. Wonden aan zijn benen hielden hem toen een half jaar in het ziekenhuis. 25 operaties verder gaf hij een jaar voor de verkiezingen aan dat zijn gezondheidstoestand was verbeterd en dat hij zich opnieuw verkiesbaar stelde.

Bron: Irish Times, Irish Exxaminer, Independent

Geef een reactie

Laatste reacties (15)