41

Europarlementariër: Vrouwen zijn zwakker, kleiner en minder intelligent

In ons Europese Parlement hoeven sommige volksvertegenwoordigers niet eens te doen alsóf ze niet seksistisch zijn. Met onverbloemde vrouwenhaat pleitte de Poolse Europarlementariër Janusz Korwin-Mikke vóór de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Deze is volkomen legitiem volgens Korwin-Mikke.

Vrouwen moeten minder verdienen omdat ze zwakker, kleiner en minder intelligent zijn.

Iratxe Garcia Perez, Europarlementariër voor het Spaanse PSOE, nam het woord om in debat te gaan met de Poolse seksist. ‘Volgens uw mening zou ik het recht niet moeten hebben om hier te zijn als lid van dit Parlement. En ik weet dat het u pijn doet en het u dwarszit dat vrouwen vandaag de dag in dit huis op gelijke voet als u hun volk kunnen vertegenwoordigen.’ antwoorde ze. De bevlogen Perez sprak zei vervolgens:

Ik ben hier om Europese vrouwen te verdedigen tegen mannen zoals u.

Dit is niet de eerste keer dat de extreemrechtse Korwin-Mikke in opspraak komt vanwege racistische, haatzaaiende en seksistische opmerkingen. Zo zei hij eerder dat vluchtelingen ‘menselijk afval’ waren, bracht hij de Hitlergroet uit in het parlement en betreurt hij het feit dat vrouwen hun stemrecht uit kunnen oefenen.

Er wordt onderzocht of Korwin-Mikke een boete kan worden opgelegd vanwege zijn uitspraken of dat hem een tijdelijke schorsing kan worden opgelegd. Dat liet de parlementsvoorzitterAntonio Tajaniweten. De gedragscode voor Europarlementariërs schrijft voor dat alle leden zich respectvol gedragen.

Geert Wilders had overigens in 2014 geen enkel probleem om met de vrouwen hatende racist samen te werken. Het was echter het Front National die de plannen voor een gezamenlijke fractie in het Europese Parlement stuk liet lopen. Janusz Korwin-Mikke was zelfs voor Marine Le Pen een beetje te extreem.

Bekijk het fragment hier:

Geef een reactie

Laatste reacties (41)