Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europees Parlement stemt voor definitief verbod pulsvisserij

  •  
16-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Ecomare_-_visserijtechniek_sumwing_pulskor_(sumwing-met-puls02-pl)
De Nederlandse lobby voor pulsvisserij heeft vandaag een gevoelige nederlaag geleden in het Europese Parlement. Met liefst 571 stemmen voor en slechts 60 tegen is een verbod aangenomen voor de vismethode die door Nederlandse vissers wordt gebruikt. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft in de afgelopen periode, net als de vereniging voor kottervissers Visned en een paar Nederlandse Europarlementariërs, flink gelobbyd om de belangen van de Nederlandse visserij te verdedigen.
In februari stemden de Europese lidstaten al tegen de pulsvisserij. Een maand later volgde de Europese visserijcommissie dit voorbeeld. Volgens de Wageningen Universiteit heeft het leven op de zeebodem minder te lijden van pulsvissen dan vissen met bijvoorbeeld sleepnetten. Via een pulskor worden vissen met stroomstootjes een net in gestuurd. De Franse milieuorganisatie Bloom, dat zich inzette voor een verbod, gelooft er niets van en zegt met het verbod te hebben gewonnen van ‘de schaamteloze leugens van de Nederlandse industrie’.
Cc-foto: Ecomare
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.