10

Europees Parlement: Wim van de Camp (CDA) zegt het minst

Ervaren Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66) stelt meeste 'Kamervragen' 

CDA-fractieleider Wim van de Camp is van alle Nederlandse Europarlementariërs het minst aan het woord in de plenaire zaal. De CDA’er sprak sinds de verkiezing een jaar geleden slechts vier keer.


De 56-jarige Van de Camp was bijna een kwart eeuw Tweede Kamerlid, waar hij veelvuldig aan de interruptiemicrofoon stond. Vorig jaar haalde hij als lijsttrekker van het CDA een zetel in het Europarlement. Daar bestaat echter geen interruptiemicrofoon, zo meldt De Telegraaf.

Van alle Nederlanders is Bas Belder, het enige Europarlementslid van de SGP, het spraakzaamst met 36 toespraken. De 63-jarige Belder is van de 25 Nederlandse Europarlementsleden bovendien het vaakst aanwezig. Sinds zijn herverkiezing een jaar geleden heeft de SGP’er geen enkele van de bijna achthonderd stemmingen gemist.

Sophie in ’t Veld van D66 stelde in het Europarlement de meeste vragen: in een jaar tijd leverde ze 51 schriftelijke vragen in bij de Europese Commissie. Dat is ver boven het gemiddelde van ongeveer twaalf vragen per Nederlands Europarlementslid. Belder scoort hier met slechts één vraag juist het laagst.

Om Van de Camp toch even aan het woord te laten, tonen we boven dit bericht het ludieke optreden van de CDA-politicus als presentator van de ‘omgekeerde’ Europese NOS-talkshow, waarin hij de vragen stelt en de Brusselse verslaggevers hun visie geven op de Europese politiek.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)