Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese Commissie boos op Nederland

  •  
16-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Een grotere rol van het Europarlement bij de financiering van de EU is door o.a. Nederland van de baan
Het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie hebben maandag geen akkoord kunnen bereiken over de EU-begroting voor 2011. Nederland was volgens D66-Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy het meest ‘rabiaat’, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Volgens de EC handelt Nederland niet ‘in de geest van Europa’.
José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, is uiterst teleurgesteld over de negatieve uitkomst van het overleg: “Ik betreur het dat een klein aantal lidstaten niet bereid was in de geest van Europ te onderhandelen”, aldus Barroso. Volgens de voorzitter hebben “degenen die denken dat zij een overwinning op ‘Brussel’ hebben geboekt, zichzelf in de voet geschoten. Zij moeten weten dat zij een slag hebben gebracht aan mensen in heel Europa.”
Nederland is bang dat een grotere invloed van het Europarlement zal uitmonden in de invoering van een Europese belasting of het uitgeven van Europese obligaties.
cc-foto: inyucho

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.