Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese Commissie eist Deens uitleg strenge grenscontroles

  •  
18-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
cmalstrom_300.jpg
Herinvoering van grenscontroles is wat betreft de Europese Commissie niet aan de orde
Denemarken voert sinds enkele weken verscherpte douanecontroles aan de Deense grenzen. Een team experts is door de commissie op pad gestuurd om ‘verhaal te halen’, maar kreeg volgens eurocommissaris Cecilia Malmström niet voldoende antwoord om de verscherpte controles te legitimeren.
Malmström over de experts:
Ze kregen geen afdoende argumenten van Deense zijde voor verscherpte controles aan de Europese binnengrenzen.
De eurocommissaris heeft de Deense autoriteiten in een brief gewaarschuwd voor de ‘aanhoudende bezorgdheid’ over de onvermoeibaarheid van de verscherpte controles met de Europese regels. Er zouden geen duidelijke instructies zijn voor de douaniers. Ook is er geen onderzoek gedaan naar de risico’s die strengere regels zouden kunnen rechtvaardigen.
Malmström eist in de brief ‘adequate antwoorden’, maar waarschuwt de Deense overheid ook: De Europese Commissie zal niet aarzelen om “alle instrumenten die ze ter beschikking heeft te gebruiken om het vrij verkeer van goederen, diensten en personen te vrijwaren”.
cc-foto: cc-foto: Saul Gordillo
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.