Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese Commissie: Maak veevoer van vee

  •  
21-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
koeien300.jpg
Ondanks BSE verleden moet gebruik diermeel heringevoerd worden
Het gebruik van dierlijk veevoer is sinds eind jaren negentig verboden. Het verbod op diermeel moest ervoor zorgen dat de gekkekoeienziekte (BSE) niet meer verspreid werd. De Europese Commissie komt in de herfst met een voorstel om dierlijk veevoer weer mogelijk te maken.
Nederland heeft aangekondigd vóór het gebruik van diermeel te zijn, mits alle risico’s op een opleving van BSE worden uitgesloten. Zo mag er geen veevoer van herkauwers gemaakt worden. Ook mogen varkens geen varkens eten en kippen geen kippen.
De Europese Commissie wil diermeel herinvoeren omdat de vervanger, soja, erg duur zou zijn. De Volkskrant schrijft dat de invoering daarvan ‘ook nog eens schadelijker is voor het milieu’.
BSE is echter nog niet verdwenen. Vorig jaar werd de ziekte nog driemaal vastgesteld bij een koe. Deskundigen verwachten dat dit de komende jaren ook zal voorkomen, aangezien er nog steeds runderen zijn die met BSE besmet voer kregen.
cc-foto: Pablo_Marx

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.