Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese Commissie wil kalm en rustig praten over Brits migratieplan

  •  
28-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cameron300_03.jpg
Britse Premier pleit voor uitzetten EU-migranten na 6 maanden zonder werk ... Ook geen aanspraak op subsidies en uitkeringen
De Europese Commissie vindt dat er rustig en doordacht gereageerd moet worden op het voorstel van de Britse premier David Cameron om sociale uitkeringen aan migranten uit anderen lidstaten te beperken. Cameron gaf eerder deze week aan dat hij het Britse EU-lidmaatschap niet langer kan verdedigen, indien Londen door de Europese Unie wordt tegengehouden.
Woordvoerder van EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker:
Het gaat om Britse ideeën. Ze zijn deel van het debat en ze moeten zonder drama bestudeerd worden en rustig en voorzichtig besproken worden.
De Europese Commissie wil zich nog niet uitspreken over de verenigbaarheid tussen de Britse voorstellen en de Europese mogelijkheden. Cameron wil onder meer dat migranten uit andere EU-lidstaten pas na vier jaar een beroep kunnen doen op verschillende soorten subsidies en uitkeringen. Wie na zes maanden nog geen baan heeft, zou weer het koninkrijk moeten verlaten. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.