19

Europese Commissie witheet over IMF-rapport Griekenland

EC 'fundamenteel oneens' met IMF, noemt conclusies 'verkeerd en ongefundeerd'

Het Europees Monetair Fonds blijkt met haar kritische Griekenland-rapport bovenop de tenen van de Europese Commissie te zijn gestapt. Simon O’Connor, woordvoerder van – het EC-lid dat belast is met economische zaken – Olli Rehn, verklaarde in Brussel tegenover journalisten dat er geen hout van klopt.

De Europese Commissie is het ‘fundamenteel oneens’ met de claim dat Griekenland beter af zou zijn geweest als er eerder was ingrepen. Ook de constatering dat de EC geen zinnige bijdrage heeft kunnen leveren wat betreft hervormingen die groei zouden kunnen bevorderen, werd weggezet als ‘verkeerd en ongefundeerd’.

Met een snedige opmerking kaatste O’Connor de bal terug naar het IMF en stelde dat:

wij onze regels niet zo maar buigen, zoals anderen claimen te hebben gedaan

O’Connor liet zich niet uit over gemaakte fouten door de commissie, maar wilde wel toegeven dat er sprake was van bijzondere omstandigheden waarbij je achteraf bezien altijd wel kunt stellen dat er enkele zaken anders hadden gekund. Hij probeerde de conclusies van het rapport af te zwakken door te stellen dat het rapport het werk was van ‘enkele medewerkers’ en niet het ‘officiële standpunt’ van het IMF betrof.

Wall Street Journal: ‘EU Hits Back at IMF Report

Lees ook op Joop: ‘IMF geeft Griekse blunders toe

Geef een reactie

Laatste reacties (19)