89

‘Europese leiders schieten tekort’

President van de Wereldbank hekelt aanpak eurocrisis… Robert Zoellick vraagt zich af: Komt Griekenland er ooit weer bovenop?

Robert Zoellick, president van de Wereldbank, uit in een interview met The Weekend Australian zijn angst uit voor de wereldeconomie. Hij waarschuwt dat deze een nieuwe en gevaarlijkere fase ingaat, met nog maar weinig ademruimte voor de meest ontwikkelde landen. Ook vraagt hij zich hardop af of de Europese probleemlanden als Griekenland er überhaupt ooit weer bovenop zullen komen.

Zoellick meent dat maatregel van de Europese leiders tot op heden tekort schieten. Hij stelt dat ze de lessen van de vorige crisis in 2008 niet meenemen. “De les die we uit 2008 hebben getrokken is dat hoe langer je wacht, hoe meer je moet doen”, aldus Zoellick.

De president van de Wereldbank dringt er bij Europese leiders op aan urgenter met de situatie om te gaan. Ook hekelt hij in het interview verschillende structuren in de Europese Unie, omdat deze doeltreffende economische hervormingen zouden bemoeilijken.

The Australian: Danger ahead, says World Bank chief Robert Zoellick
AD: ‘Wereldeconomie gaat nieuwe, gevaarlijkere fase in’

Geef een reactie

Laatste reacties (89)