Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese zwarte lijst artsen in de maak

  •  
07-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_chirurgen_JamesMuttler_300
Brussel: dit half jaar nog akkoord ... Ophef nadat geschorste Nederlandse arts in Duitsland aan de slag kon
De Europese Commissie hamert al een tijd op een zwarte lijst voor artsen in de Europese Unie. Die lijkt er nu snel te komen. Eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt) verwacht dat de EU-lidstaten nog voor eind juni een akkoord hierover bereiken.
In de lidstaten en in het Europees Parlement is er grote steun voor een waarschuwingssysteem, waarbij landen elkaar moeten informeren over het intrekken van een doktersvergunning, zo meldt de Volkskrant. Eurocommissaris Barnier maandag:
Europa moet een mechanisme creëren dat alle lidstaten verplicht om informatie over geschorste dokters met elkaar te delen. We hopen dat hierover voor eind juni een akkoord wordt bereikt”
In Nederland is ophef ontstaan toen de Nederlandse arts Ernst Jansen Steur, die uit het register was geschreven, in een Duits ziekenhuis aan het werk kon.
Minister Schippers van Volksgezondheid zette anderhalf jaar geleden de zwarte lijst voor medici op de Europese agenda. Ze is blij dat Brussel het tempo versnelt, laat haar woordvoerder weten. In Nederland staat sinds enige jaren een officiële zwarte lijst van zorgverleners en -instellingen op het internet, aldus de Volkskrant. 
Foto-cc: James Muttler

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.