2

&… Euthanasiecampagne treft Sarkozy

Update:Brazilianen helpen dolfijnen terug in zee ... Choquerende reclame voor euthanasiewet in Frankrijk … Amsterdam krijgt eerste hostel voor alleen vrouwen … Amerikaanse modemerk straft personeel met push-ups

Meer nieuws vandaag

De Franse pro-euthanasiebeweging ADMD spot met reclame over een ongeneeslijk zieke president Sarkozy. Woensdag konden de Fransen zien hoe Sarkozy wegkwijnt op een palliatieve afdeling. Met deze guerrillareclame wil de organisatie druk zetten op de regering om een euthanasiewet in te voeren. (Clint.be)

Brazilianen redden zo’n 30 dolfijnen. Afgelopen maandag zwommen 30 dolfijnen het strand van Arraial do Cabo op.  Omstanders wisten de dieren terug in zee te zetten. (Trouw)
Vrouwen kunnen goed fatsoen van mannen nog steeds erg waarderen. Dat blijkt uit onderzoek van de datingsite eDarling. 8 procent van de vrouwen stelt het op prijs als mannen de deur voor hen openhouden. En 74 procent vindt het heerlijk als de man haar in en uit haar jas helpt. Over de ‘handkus’ bestaat nog wel onenigheid. 43 procent vindt die ouderwetsheid niet meer kunnen. (RTL-Nieuws)

73-jarige tweeling sterft tegelijkertijd. Tweelingzussen Patricia en Joan Miller (73) waren nooit getrouwd geweest en hadden geen andere familie, kinderen of vrienden. Ze werden vorige week beide dood aangetroffen in hun appartement in Californië. Volgens de detective die de zussen aantrof zag het er uit alsof de twee niet zonder elkaar konden leven. (Time Magazine)

De Mexicaanse zakenman Carlos Slim is nog steeds de rijkste man ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes wordt zijn vermogen geschat op 69 miljard dollar. (Volkskrant)

Amsterdam krijgt een hostel dat zich alleen op vrouwen richt. Het Hostelle is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost en opende vandaag op Internationale Vrouwendag haar deuren. (Trouw)

Het boek Mein Kampf van de Duitse dictator Adolf Hitler (1889-1945) is voor het eerst in Albanië uitgegeven. Het racistische werk wordt geopenbaard als ‘waarschuwing aan toekomstige generaties’. Het Albanese ministerie van Cultuur vind dat de publicatie onwettig is omdat het boek aanzet tot rassenhaat. (NU.nl)

Amerikanen verkiezen Nederlandse kaas tot wereldkampioen. De kazen Vermeer, een Goudse kaas met weinig vet van Friesland Campina zijn door de Amerikanen verkozen tot beste kazen van de wereld. (Trouw)

Legermentaliteit bij Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch. Het modemerk is in opspraak geraakt omdat het personeel push-ups zou laten doen wanneer zij een fout maken. De Italiaanse krant Corriere della Sera wist interne e-mails te krijgen waaruit blijkt dat medewerkers op deze wijze werden gestraft. In 2004 kwam het modemerk ook in opspraak vanwege discriminatie van zwarte, Aziatische en Latijns-Amerikaanse werknemers. Ook zouden ‘mooie’ medewerkers meer betaald krijgen. (Volkskrant)

Medicijnen tegen hartkwalen heeft invloed op raciaal gedrag. Proefpersonen die de pillen innemen blijken minder bevooroordeeld te zijn dan mensen die een placebo kregen. (The Independent)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (2)