Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Euthanasiekliniek op komst?

  •  
20-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Volgens de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige Levenseinde kan in 2012 al de eerste euthanasiekliniek open
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) wil in 2012 een euthanasiekliniek openen. Hier kunnen patiënten dan terecht om geholpen te worden om een einde te maken aan hun leven. Op die manier kunnen patiënten die niet terecht kunnen bij hun arts alsnog euthanasie plegen.
De NVVE wil een euthanasiekliniek openen om patiënten die euthanasie willen plegen te ondersteunen. Volgens de NVVE weigeren artsen vaak hun patiënten te helpen bij zelfdoding omdat ze bang zijn voor juridische consequenties. Een euthanasiekliniek zou hierbij een uitkomst kunnen bieden: “Artsen die gespecialiseerd zijn in levensbeëindiging zouden dat probleem kunnen oplossen.”
Volgens de NVVE is het wettelijk en medisch-inhoudelijk mogelijk een euthanasiekliniek te openen. De Tweede Kamer moet dit echter nog onderzoeken. De artsenfederatie KNMG heeft laten weten geen voorstander te zijn van een dergelijke kliniek. Volgens de federatie ligt de nadruk in zo’n kliniek te veel op het bespoedigen van de dood.
Vanavond debatteert in Nieuwsuur huisarts Herman Wisselink met Petra de Jong, directeur van de NVVE.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.