Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eva Jinek stapt over naar commerciële zender RTL

  •  
20-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
215 keer bekeken
  •  
jinek
De 41-jarige Eva Jinek, boegbeeld van de publieke omroep KRO-NCRV, gaat samen met Beau van Erven Dorens de late night talkshow van RTL presenteren. Ze heeft daartoe een contract van vier jaar getekend en zal vanaf januari te zien zijn. Jinek verzorgt nu nog een late night talkshow op NPO1, afgewisseld met Pauw.
Het wordt geen duo-presentatie van Jinek en Van Erven Dorens. Ieder zullen afwisselend enkele maanden presenteren, net als nu het geval is bij de publieke omroep. Jinek, die bekendheid verwierf als nieuwslezer bij het NOS Journaal, werkte 15 jaar voor de publieke omroep. Op de site van RTL verklaart ze:
"“In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken.”"
Ze neemt haar online platform, gericht op jonge vrouwen, mee en wil dat daar verder ontwikkelen.
De NPO reageert tegenover het AD geschokt op het onverwachte vertrek: “Jammer dat Eva deze keuze heeft gemaakt, omdat de publieke omroep haar groot heeft gemaakt. We gaan nadenken over een volgende stap, maar dit overvalt ons wel. We waren nog in gesprek.”
Beau van Erven Dorens heeft de late night show overgenomen nadat Twan Huys, ook afkomstig van de publieke omroep, er mee stopte wegens tegenvallende kijkcijfers. Het programma legt het qua belangstelling nog steeds af tegen de talkshow van de publieke omroep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.