32

Eva Jinek verlaat WNL

Presentatrice stapt over naar fusieomroep KRO-NCRV

De presentatrice Eva Jinek vertrekt bij de omroep WNL. Per 1 juli stapt ze over naar de fusieomroep KRO-NCRV waar ze wekelijks een talkshow gaat presenteren.

Haar vertrek is een aderlating voor WNL, daar de presentatrice een bepalend gezicht is geworden. Jinek daarentegen verheugt zich op de uitdaging:

De plannen van de KRO-NCRV spreken zeer tot de verbeelding. Naast een wekelijks programma heeft de KRO-NCRV ook de ambitie om een dagelijkse talkshow te maken en dat perspectief past goed bij mijn persoonlijke ambities […] Met mijn overstap komt een einde aan een mooie tijd bij WNL. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die WNL me heeft geboden en het plezier dat we de afgelopen jaren hebben gehad.

Taco Rijssemus, KRO-directeur, is enorm verheugd met de nieuwe aanwinst:

Het is bekend dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan de opinieprogrammering van de NPO, ook in de toekomstige samenwerking met de NCRV. Met het aantrekken van Eva zetten we die ambitie extra kracht bij […] Ze is een gedreven journaliste, met bijna tien jaar ervaring en een groot aantal belangrijke nieuwsuitzendingen op haar cv. Als talkshow host brengt Eva naast haar journalistieke instinct ook veel persoonlijkheid en flair met zich mee. Dat profiel is precies wat wij zochten.

De nieuwe wekelijkse talkshow zal na de zomer te zien zijn.

Mediacourant: Eva Jinek stapt over naar KRO en NCRV

Geef een reactie

Laatste reacties (32)