2

Aruba krijgt voor het eerst een vrouwelijke premier

Donderdag 15 november heeft Aruba een nieuwe regering gepresenteerd, met voor het eerst in de geschiedenis van het eiland een vrouwelijke premier: Evelyn Wever-Croes. Ze heeft, na nog geen vijf weken onderhandelingen een coalitie gevormd met Otmar Oduber van de POR partij en Ricardo Croes van de partij RED.

Evelyn Wever-Croes (1966) heeft een achtergrond in AntilliaansRecht en studeerde ook fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Ze was voor haar verkiezing tot premier de fractievoorzitter van de oppositiepartij Moimiento Electoral di Pueblo (MEP).

Volgens Wever-Croes was de formatie geen gemakkelijke. Mede omdat tijdens de formatie bleek dat in de begroting van 2017 een tekort is ontstaan van 50 miljoen florin, en in de begroting voor 2018 zelfs een tekort van 195 miljoen florin wordt voorzien.

Mede daarom gaat Wever-Croesvan start met een kabinet van acht ministers in plaats van de gebruikelijke negen. Ook zal haar regering bezuinigen op salariskosten door de hoeveelheid medewerkers per minister te verlagen van twintig naar vijftien mensen.

De volledige samenstelling van de Arubaanse regering vindt u hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)