23

Ex-LPF’er Smolder neemt stiekem gesprek met collega-raadslid op

Excentrieke politicus zorgt opnieuw voor ophef

Hans Smolders, de man die beroemd werd als de chauffeur van Pim Fortuyn en sindsdien politicus is, heeft stiekem een gesprek opgenomen met een collega-raadslid en dat overhandigd aan de media om zijn ‘onschuld’ te bewijzen.


Een van de vernieuwingen die de LPF destijds introduceerde in Nederland was het afrekenen met beleefdheid en omgangsvormen. Aangezien in de ‘nieuwe politiek’ iedereen gewantrouwd moest worden, was alles geoorloofd. Het leidde regelrecht tot de ondergang van de partij. Smolders, enige tijd Tweede Kamerlid voor de LPF en nu gemeenteraadslid in Tilburg, houdt de herinnering aan die tijden op geheel eigen wijze levend.

Maandag ontstond er rumoer in de Tilburgse raad omdat Smolders een collega-raadslid uitgemaakt zou hebben voor ‘kutwijf’. CDA-raadslid Sjef Robben hoorde een smoezende Smolders het woord gebruiken en liep boos de zaal uit. De ex-LPF’er ontkent dat hij het scheldwoord gebruikte en zegt dat hij haar ‘een doordrijf’ noemde. 

Tot zover een alledaagse consternatie maar Smolders gooit in een ultieme poging zijn gelijk te halen olie op het vuur. Hij heeft de boze Robben gebeld, dit gesprek heimelijk opgenomen en vervolgens aan de media aangeboden om zijn ‘onschuld’ te bewijzen. In dat gesprek zegt Robben dat hij er de voorkeur aan geeft om op een normale manier met elkaar om te gaan. Volgens Smolders is dat bewijs dat er niets aan de hand is.

Robben is nu zeer gebelgd over het feit dat het gesprek is opgenomen en uitgezonden. “Ik vind het niet nejes. (…) Voor de zesde stad van Nederland zo’n soapserie in de raad…” Smolders stelt dat Robben ‘allang gepensioneerde oortjes’ heeft.

 Omroep Brabant: Smolders neemt stiekem gesprek op om ‘de waarheid’ aan te tonen, CDA vindt het ‘onvoorstelbaar!’

Geef een reactie

Laatste reacties (23)