26

Ex-PVV’er Stassen op kieslijst Verenigd Koninkrijk

'Ik ben zeker niet kansloos'

Europarlementariër Laurence Stassen wil 22 mei herkozen worden voor het Europees Parlement. Op zich niet verassend, maar deze ex-PVV’er zal niet in haar thuisland meedoen aan de verkiezingen maar in het Verenigd Koninkrijk.

Stassen werd door Mike Nattras gevraagd zich kandidaat te stellen voor het district Zuid-Oost. De voormalig UKIP Europarlementariër stapte in september 2013 uit de partij en richtte een eigen partij op: An Independence from Europe. Natrass ziet in Strassen de ideale kandidaat om het in zijn land op te nemen tegen Nigel Farage, leider van de ‘eurosceptische’ partij UKIP.

Na de uitlatingen van Geert Wilders besloot Stassen uit de PVV te stappen en ging als eenmansfractie verder. Ze verliet na eigen de PVV met pijn in het hart: “Ik ben altijd parlementariër geweest om te strijden voor een ideaal, niet om de baan. Ik verwijt Geert dat hij dat ideaal, namelijk als Nederland uit de Europese Unie te treden, de grond in heeft geboord”.

Ondanks dat ze in het Verenigd Koninkrijk campagne gaat voeren voor een Britse partij zegt Stassen op te komen voor het Nederlandse belang. Ze ziet daarom geen enkel ideologisch probleem:

Het gaat niet om nationaliteit, maar om hetzelfde gevecht voor behoud van de soevereiniteit en de terugkeer naar de natiestaat. Als ik voor het Verenigde Koninkrijk opkom, kom ik ook op voor Nederland.

Dat Stassen het direct opneemt tegen de grote onafhankelijkheidstrijder Farage in nota bene zijn eigen kiesdistrict, mag de pret niet drukken:

“Het systeem is complex. Ik ben zeker niet kansloos.”

cc-foto: European Parliament
Elsevier: Laurence Stassen op kieslijst in Verenigd Koninkrijk

Geef een reactie

Laatste reacties (26)