44

Ex-PVV’er Van Doorn begint islampartij

Na bekering tot islam nu islamitische politieke partij... Van Doorn: Tijd dat miljoen moslims stem krijgen in parlement...

Oud-PVV’er Arnoud van Doorn begint een nieuwe politieke partij gebaseerd op ‘islamitische normen en waarden’. Het Haagse gemeenteraadslid stapte eind 2011 op als vicefractievoorzitter van de PVV. In januari van dit jaar maakte hij bekend zich te hebben bekeerd tot de islam.


Van Doorn vormt sinds zijn vertrek uit de PVV de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag, in zijn eigen woorden ‘een lokale rechtse partij’.

Zijn bekering tot de islam lichtte hij in augustus toe in het tv-programma Knevel & Van den Brink. Volgens hem was hij achter de anti-islamstandpunten van Geert Wilders aan gelopen zonder zich te verdiepen in de ‘ware islam’. Op Twitter maakte de bekeerling gisteren zijn volgende stap bekend: de oprichting van een politieke partij gestoeld op de islam. In drie tweets: 

Vandaag eindelijk de definitieve beslissing. We gaan door met onze nieuwe partij. Met dank aan alle vrijwilligers en sponsors (1)”  

Een jonge frisse partij, uiteraard voor iedereen, maar op basis van islamitische normen en waarden, en met respect voor elkaar (2)

“Tijd dat we als Islamitische gemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen. Binnenkort meer via de nieuwe website (3)”

Volgens Van Doorn is het tijd dat de miljoen Nederlandse moslims vertegenwoordigd worden in het parlement. Of zijn partij kans van slagen heeft is nog maar zeer de vraag. Eerdere pogingen om een islamitische politieke partij op te richten liepen meestal op niets uit. Op dit moment bestaat er slechts één lokale islamitische partij in Nederland, de Islam Democraten. Maar die heeft dan al wel een raadszetel sinds 2006 in… jawel, Van Doorns eigen stad, Den Haag. In die Haagse gemeenteraad schittert Van Doorn overigens door afwezigheid, tot ergenis van de andere raadsleden. De ex-PVV’er kwam ook in opspraak door het leveren van softdrugs aan minderjarigen en het lekken van vertrouwelijke stukken.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)