69

Ex-PVV’er Van Doorn hitst moslims op tegen Nederland

Haags politicus tegen conservatieve soennieten: 'Er wordt in Nederland oorlog gevoerd tegen de islam'

Arnoud van Doorn, het voormalig PVV-gemeenteraadslid die zich bekeerde tot de islam, heeft tijdens een grote bijeenkomst van conservatieve moslims op de Malediven, zijn gehoor voorgehouden dat Nederland oorlog voert tegen de islam en dat moslims er worden onderdrukt. Hij gebruikte als bewijs een voorpagina van De Telegraaf.


Ex-PVV’er Van Doorn hitst buitenlandse moslims… door Joop-nl
Van Doorn sprak op uitnodiging van de minister van Religieuze Zaken op de Malediven een zaal van enkele honderden conservatieve soennitische moslims toe. Van Doorn stelde dat er in het Westen “en met name in Nederland oorlog wordt gevoerd tegen de islam”. Hij beweerde ook dat moslims in Nederland onderdrukt worden en geen grote bijeenkomsten meer mogen organiseren. Buitenlandse schriftgeleerden worden volgens hem geweerd als gevolg van een campagne door media en politiek.

Hij toonde als voorbeeld de voorpagina van De Telegraaf met portretten van de drie omstreden imams die een visum is geweigerd. “Deze wijze, vredelievende mensen mogen het land niet meer in.” Volgens Van Doorn worden moslims onderdrukt omdat de aanhang van de islam groeit.

Het verhaal van Van Doorn is opvallend genoeg bijna exact gelijk aan de betogen van Wilders, maar dan precies omgekeerd. Volgens Wilders voert de islam oorlog tegen het Westen en worden westerlingen onderdrukt. Beide extremisten zijn er op uit om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.

De hele speech van Van Doorn staat hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)