Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ex-topman (77) bakt hamburgers bij gebrek aan pensioen

  •  
25-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
tom_300_01.jpg
59 procent van de Amerikanen heeft geen pensioen ... Probleem met de dag groter
Tom Palome was vice-president marketing bij tandenborstelfabrikant Oral-B. Hij verdiende goed, loste zijn hypotheek af maar spaarde te weinig. Dat belegde spaargeld, 90.000 dollar, ging in rook op bij het begin van de financiële crisis van 2008. Nu is hij 77 en heeft hij twee baantjes. Hij bakt hamburgers en is standwerker.
Het verhaal van Tom Malone staat in schril contrast tot de heersende opvatting dat gepensioneerde babyboomers op hun oude dag een vorstelijk leven leiden met een riant inkomen. Volgens persbureau Bloomberg is de werkelijkheid anders en jagen de ouderen op baantjes om de magere sociale uitkeringen aan te vullen.
Wie een goed pensioen wil hebben moet tijdens zijn werkzame leven tien tot twintig keer zijn jaarinkomen bij elkaar gespaard hebben. In de VS is dat vrijwel niemand gelukt. De financiële crisis deed de rest. 59 procent van de Amerikanen boven de 65 heeft geen pensioen. En dat aantal gaat de komende jaren alleen maar groeien omdat de generatie die nu 65 wordt de eerste is die geacht werd hun pensioen zelf te regelen. In de praktijk is dat weinig gebeurd.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.