Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Excuus Möllenkamp voor Maserati: 'Iedereen had een dure auto'

  •  
06-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
296 keer bekeken
  •  
mollenkamp.jpg
Oud-bestuurder woningcorporatie Rochdale, beschuldigd van fraude en zelfverrijking, verhoord door parlementaire enquêtecommissie
Woensdag zijn de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties van start gegaan. De commissie gaat opzoek naar de oorzaak van de vele financiële schandalen van de afgelopen twintig jaar in de branche. Eén van de eerst besproken zaken is die van woningcorporatie Rochdale. Oud-bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp reed jarenlang rond in een Maserati als dienstauto. Hij geeft nu toe dat dat ongepast was.
De Maserati kostte bijna 8.500 euro per maand. De oud-bestuursvoorzitter reed erin rond omdat hij het een mooie auto vond. Vrijdag liet hij tijdens het verhoor weten:
“Mijn medewerkers hadden bezwaar gemaakt, ze hadden gelijk. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt. Het was verkeerde beeldvorming, vooral naar de verhuurder.”
Destijds was hij van mening dat, omdat andere directeuren ook in wagens in dezelfde prijsklasse rondreden, hij zichzelf ook wel een Maserati kon permitteren. “Maar het had ook met een mindere klasse gekund”, zegt hij nu.
Möllenkamp wordt beschuldigd van fraude, oplichting en het aannemen van steekpenningen. De NOS schrijft dat hij bekender is geworden door het feit dat hij, tegen alle adviezen in, in zijn Maserati bleef rondrijden.
NOS citeert uit de enquêtecommissie:
Dus na mei 2007 heeft u niet meer in de Maserati gereden?” “Dat moet zo zijn ja. De auto moest eruit en die is eruit gegaan. Ik weet het niet precies meer.” “Volgens onze gegevens is de Maserati privé bij uw huis bezorgd en bent u er op kosten van de zaak in blijven rijden.” “Dat was allemaal voordat die auto echt weg moest. En in de vervangende Audi mocht ik niet zelf rijden.” “U had de Maserati nodig voor in het weekend? Begrijpt u mijn verbazing?” “Ja, achteraf vind ik het niet legitiem. Het was verkeerde beeldvorming. Het is toch geld van huurders.
Hoewel de Maserati-kwestie nu breeduit in de media wordt belicht, is de echt prangende kwestie de aangifte van fraude tegen Möllenkamp. Rochdale (400.000 woningen) wil maar liefst 6 miljoen euro van het terug; dat is het bedrag waarmee hij zichzelf onterecht zou hebben verrijkt.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.